Wereldhandelsspel

Wereldleider voor één dag
‚ÄčNiet iedereen kan invloed uitoefenen op de wereldeconomie. Voor iedereen die toch een dagje het economisch beleid van een land wil bepalen, is er het Wereldhandelsspel.

Wereldhandelsspel
Het Wereldhandelsspel: garantie voor een leuke avond met uw collega’s, vrienden, teamgenoten of familieleden! Een avond die in het teken staat van samenwerking, beslissen onder tijdsdruk, onderhandelen en inzicht krijgen in alle facetten van de wereldhandel.

Een leuk en leerzaam spel voor 12 tot 48 personen
Met 12 (bij voorkeur 18) tot 48 personen worden teams gevormd. Elk team krijgt een land toegewezen, met daarbij handelswaar en geld. En dan kan de uitdaging beginnen. Welke strategische keuzes maak je met je team? Hoe houd je de arbeiders van je land aan het werk? Kun je onderhandelen met andere landen? Ondertussen tikt de tijd door... Hoe brengt jouw land het ervan af?

12 landen
Het managementspel gaat over de wereldhandel van 12 landen. De deelnemers vertegenwoordigen de landen. Er wordt in 4 of 5 rondes (vergelijkbaar met 4 of 5 jaren) gehandeld. De deelnemers regeren de 12 landen, doen investeringen, beheren grondstoffen, drijven handel met elkaar, realiseren autonome economische groei, gaan leningen aan met de Wereldbank of maken onderlinge afspraken en coalities om uiteindelijk een optimaal resultaat te boeken voor hun eigen land.

Invloeden op de economie
Ook werkloosheid, schaarste van grondstoffen en overproductie komen aan bod tijdens het spel. Met behulp van een computerprogramma houdt de spelleiding bij welk land de meeste vooruitgang boekt op basis van de beschikbare bronnen van het land.

Begeleiding
Junior Kamer Venray zal deze avond het spel voor u begeleiden en zorgen voor alle tussentijdse correcte tellingen. U dient zelf voor de zaal / accommodatie en de consumpties te zorgen.

Wereldhandelsspel bestellen

Bedrijfsnaam