Logeerhuis Kapstok

Eind 2014 is op initiatief van Junior Kamer Venray een logeerhuis opgericht voor mensen die mantelzorg krijgen. Het logeerhuis, gelegen in het Schuttersveld, biedt een warme, huiselijke omgeving waar gasten van 1 dag tot meerdere dagen kunnen verblijven.  Hier ontvangen zij de zorg die ze thuis gewend zijn te krijgen van hun mantelzorger. Het logeerhuis heeft de naam Kapstok gekregen, omdat de mantelzorgers letterlijk hun mantel kunnen ophangen en tijdelijk ontlast kunnen worden. Het logeerhuis biedt vanzelfsprekend deskundige zorg.

Mantelzorger. Dat ben je als je langdurig en niet professioneel hulp biedt aan zieke familieleden, vrienden of kennissen.
Mantelzorgen geeft veel voldoening, maar kan ook erg veel van je vragen. Zeker als de zorg intensief is en je er alleen voor staat. Dan zou je wel eens willen dat het een keer niet hoeft.

Logeerhuis Kapstok is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage vanuit Provincie Limburg en Gemeente Venray.

Logeerhuis Kapstok uit Venray is zondag 11 oktober 2015 in de schouwburg van Venray uitgeroepen tot Vrijwilligersorganisatie van het Jaar 2015. Zij wonnen hiermee 500 euro. Andere genomineerden waren: Jong Nederland Venray en Senior Service.

Bekijk voor meer informatie over dit project de website: www.logeerhuiskapstok.nl