Junior Experience – Een nieuw initiatief voor de mentale gezondheid van jongeren in Venray


Junior Experience – Een nieuw initiatief voor de mentale gezondheid van jongeren in Venray

 

Junior Kamer Venray, samen met, “Durf te Vragen, 'Taboeiend' en 'Roger That inspiratielab', is blij om het project 'Junior Experience' aan te kondigen. Dit project is gericht op het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren in groep 8 in de regio Venray.

Met de groeiende zorg om psychische problemen onder jongeren, wil 'Junior Experience' een positieve impact maken door jongeren tools en kennis te bieden voor veerkracht en bewustzijn. 'Taboeiend' biedt een educatieve en interactieve benadering voor mentale gezondheidseducatie met de hulp van Robot Foob. Foob gebruikt games en video’s, waarbij de jongeren op een interactieve manier zich bewust worden van emoties.

Een sleutelcomponent van de 'Junior Experience' is de locatie, het ' Roger That Inspiratielab', een creatieve en ondersteunende ruimte voor jongeren in Venray. Het lab biedt een omgeving waar jongeren hun creativiteit kunnen uiten, nieuwe vaardigheden kunnen leren en ondersteuning kunnen vinden. Door middel van workshops, evenementen en mentoring helpt het Inspiratielab jongeren hun zelfvertrouwen te vergroten en hun mentale veerkracht te versterken.

Daarnaast zal er een informatieve avond komen voor de ouders in de schouwburg van Venray, waar belangrijke kwesties en ondersteuningsstrategieën worden besproken. 

De eerste sessies van 'Junior Experience' zijn inmiddels achter de rug en we hebben enkel positieve feedback ontvangen. Leerlingen en leraren zijn erg enthousiast over de impact. Deze bemoedigende reacties bevestigen de relevantie en impact van het project.

Wij als Junior Kamer Venray zijn trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en kijken vol vertrouwen uit naar de voortzetting van dit project.

Uitleg