Headerafbeelding

Spettervallei Venray


Het laatste project van Junior Kamer Venray betreft de aanleg van een Spettervallei, gesitueerd nabij speeltuin ’t Speelvlak te Vlakwater. In eerste instantie was het plan om een Spetterbad aan te leggen, waar de kleinste jeugd op warme dagen in een bad met 20 cm hoog water kon spetteren en spelen. Echter bleek na uitgebreid onderzoek dat een Spetterbad toch wat risico’s en beperkingen met zich meebracht. De speelwaarde vonden we uiteindelijk ook te beperkt, omdat het bad enkel op de warme dagen in het jaar gevuld zou worden, dat was doorslaggevend om verder te kijken. We zochten naar een beter passend project en dat is gevonden in “de Spettervallei”.
 
De Spettervallei zal een scala aan speelmogelijkheden bieden, veelal met als thema water. Denk bijvoorbeeld aan het oppompen van water, dat een weg baant door een doolhof met sluizen. Zet je een klepje open, dan reageert de waterstroom hierop. Spannend en nog leerzaam ook.

Het terrein zal zich kenmerken door het gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke materialen, waardoor de speeltoestellen opgaan in de natuur. Voorop staat vanzelfsprekend veiligheid, degelijkheid en functionaliteit.
 
Water staat centraal en daarom zullen de speeltoestellen ook vaak een waterelement bevatten. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s kunnen zelf het water oppompen, waardoor eenieder voor zichzelf bepaalt of het warm genoeg is om met water te spelen. Dit maakt dat, in combinatie met de andere speeltoestellen, de speelwaarde erg hoog is, het hele jaar door.

Lees meer op: www.spettervalleivenray.nl