UITNODIGING Junior Experience

Wij nodigen jullie als ouders/verzorgers van harte uit voor de inspiratieavond Junior Experience op dinsdag 23 april 2024 om 20:00 uur in de OTTOzaal van Schouwburg Venray.

Maak ook kennis met het programma Junior Experience welke jullie kind recent gevolgd heeft via school!

Junior Experience is een initiatief van Junior Kamer Venray in samenwerking met twee Venrayse initiatieven te weten Stichting Durf Te Vragen met ambassadeurs Dylan Haegens en Marit Haegens - Brugman met Taboeiend en Roger That Inspiratielab Venray.

We hebben samen een programma ontwikkeld ter bevordering van de mentale gezondheid van de jeugd in Venray.

Specifiek hebben we ons gericht op kinderen uit de groepen 8 van de basisscholen binnen de gemeente Venray, mede ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs.

We willen met dit programma bereiken dat jongeren mentaal veerkrachtiger worden en op tijd hulp vragen als er iets is!

Het belooft een interactieve avond te worden waarin je kennis kunt maken met het programma van Taboeiend en wat het Roger That Inspiratielab de Venrayse jeugd kan bieden. De avond wordt afgesloten door onze gastspreker Wouter de Jong o.a. bekend van het boeken MINDGYM voor kids en Superkrachten voor je hoofd.

Wouter de Jong geeft je als ouders/verzorgers deze avond tools om in gesprek te gaan met je kind. Wat is nu goede MINDGYM voor kids en hoe kun je ze laten groeien in hun veerkracht!

Gratis tickets voor deze inspriatieavond zijn beschikbaar via https://www.schouwburgvenray.nl/programma/13292/junior-experience

Wij kijken uit naar uw komst op dinsdag 23 april 2024 om 20:00 uur!

Junior Kamer Venray | www.jkvenray.nl

Stichting Durf Te Vragen | Taboeiend | www.stichtingdtv.nl

Roger That Inspiratielab | www.inspiratie-lab.nl

Junior Experience – Een nieuw initiatief voor de mentale gezondheid van jongeren in Venray


Junior Experience – Een nieuw initiatief voor de mentale gezondheid van jongeren in Venray

 

Junior Kamer Venray, samen met, “Durf te Vragen, 'Taboeiend' en 'Roger That inspiratielab', is blij om het project 'Junior Experience' aan te kondigen. Dit project is gericht op het verbeteren van de mentale gezondheid van jongeren in groep 8 in de regio Venray.

Met de groeiende zorg om psychische problemen onder jongeren, wil 'Junior Experience' een positieve impact maken door jongeren tools en kennis te bieden voor veerkracht en bewustzijn. 'Taboeiend' biedt een educatieve en interactieve benadering voor mentale gezondheidseducatie met de hulp van Robot Foob. Foob gebruikt games en video’s, waarbij de jongeren op een interactieve manier zich bewust worden van emoties.

Een sleutelcomponent van de 'Junior Experience' is de locatie, het ' Roger That Inspiratielab', een creatieve en ondersteunende ruimte voor jongeren in Venray. Het lab biedt een omgeving waar jongeren hun creativiteit kunnen uiten, nieuwe vaardigheden kunnen leren en ondersteuning kunnen vinden. Door middel van workshops, evenementen en mentoring helpt het Inspiratielab jongeren hun zelfvertrouwen te vergroten en hun mentale veerkracht te versterken.

Daarnaast zal er een informatieve avond komen voor de ouders in de schouwburg van Venray, waar belangrijke kwesties en ondersteuningsstrategieën worden besproken. 

De eerste sessies van 'Junior Experience' zijn inmiddels achter de rug en we hebben enkel positieve feedback ontvangen. Leerlingen en leraren zijn erg enthousiast over de impact. Deze bemoedigende reacties bevestigen de relevantie en impact van het project.

Wij als Junior Kamer Venray zijn trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en kijken vol vertrouwen uit naar de voortzetting van dit project.

Uitleg